kaszy czy ryżu wiecej niż 2-3 dni bym nie trzymał to jest produkt nasączony wodą a jak wiadomo one się szybciej psują. Np wołowina beef jerky moze leżeć sporo czasu bo jest pozbawiona wody. Koledze Kazimierzu pewnie chodzi o jakieś dodatki typu sos, jakieś przyprawy itp. Zmieniony przez - anubis84 w dniu 2015-09-29 21:43:35
Beef jerky: 500g wołowiny(udziec, łopatka) przyprawy kroisz wołowinę na cienkie plasterki/3-4mm/ przyprawiasz ją zgodnie z uznaniem, ja polecam chilli, kminek, sól, pieprz i sos wrchester, nabijasz na kijki do szaszłyków wieszasz w piekarniku rozgrzanym do 220 stopniu i czekasz aż ładnie się wysuszy. Powinno Ci zostać jakieś ~170-200g w sam raz [...]
fajny ten przepis na beef jerky! Czy steki wolowe sie nadaja do tego??? Czy po tym procesie termicznym miecho ma takie same wartosci BTW??? Jezeli tak to super bo mniejsza ilosc do konsumpcji
dzięki TomQ, teraz poznaje %-) anubis sog za zupki%-) i za beef jerky, ja najbardziej lubie cajun hot :-)) sog nie wszedł Zmieniony przez - chimera1 w dniu 2012-01-30 20:34:18
Co do liczenia makro z "wyparowanej" piersi to porownaj sobie kolego zawartosc bialka w surowej wolowinie i w suszonej (beef jerky), moze to rozwieje Twoje watpliwosci ;) Pozdro
musze zidentyfikowac ligawe w uk, ichnie miesko wolowe jest troche inne bo 'dojrzewane' i np beef jerky jak robilam to prawie wcale wody nie mialo- nie cieklo
Tutaj Beef Jerky można normalnie w supermarkecie kupić, ale napakowane jakąś chemią %-) Kurczę, nie wiem co dziś robić. Miałam pobiegać, ale nie chce mi się strasznie >;
bo najpierw się uparłam ze z wołowiny zrobię beef jerky - o 20tej zaczęłam, o 23:30 w końcu zjadłam (a głodna byłam) a potem się obudziłam o 4 rano bo mi się po słonym cholernie pić chciało, i do 7ej nie mogłam zasnąć na nowo znaczy się od mjensa mi na mózg padło a bakterie z gnicia jeszcze pogorszyły mój stan??? %-)
panowie odkopuje temat bo po co mam pisać kolejny post ? wiec co myślicie na dzień dzisiejszy o tej suszonej wołowince BEEF JERKY jest tam 50 gr białka jak piszą?,jadł ją ktoś? smakowo jak?
Tak, suszona wołowina nie jest nowości na rynku, ale po pierwsze Beef Jerky można kupić na siłowni, a po drugie jest na niej tańszy niż w delikatesach.
o dobrą kiełbase w sklepie naprawde ciężko, chyba ze masz znajomego zajmującego się produkcją takich wyrobów i znasz skład co do zamiennika suszonej to beef jerky
dokładnie to t4 przechodzi w t3, a co do mięsa to --> http://www.beef-jerky.com.pl/ 100g miecha - 51,68g białka, tylko 4g tłuszczu, 4 węglowodanów i 284 kalorie Zmieniony przez - inkognitoo w dniu 2010-04-23 22:08:01
xero to co piszemy to nie jest juz kwestia reklamy Olimpu. Beef Jerky jest naprawde znakomita przegryzka nie tylko dla ludzi aktywnych. Mysle ze biorac pod uwage sklad tego produktu zgodzi sie ze mna wiele osob.
Ale kwiecień się tyczył barkley oleju do smażenia a mi chodzi o beef jerky kiedyś była suszona wołowina http://www.sfd.pl/sklep/produkt_img/Beef_Jerky_i26336_d400x400.jpg